Dedic8

Nieuws

Lego als bouwsteen voor succes

Het Legospel waarin deelnemers ‘real life’ ervaren wat voor knelpunten er in een keten ontstaan


04 november hebben we onder de vlag van oOpen in samenwerking met Sybe een introductieworkshop georganiseerd met de titel:
Lego als bouwsteen voor succes.
Deze workshop was een introductie van het Legospel waarin deelnemers ‘real life’ ervaren wat voor knelpunten er in een keten ontstaan.

Dit spel wordt veel gebruikt in organisaties waarin het management een groter bewustzijn wil creëren voor ketenvraagstukken en -oplossingen.
Op speelse wijze wordt ‘out of the box’ -denken toegepast en zichtbaar wat dat direct aan verbeteringen kan opleveren.
Bij veel organisaties en in verschillende branches is deze workshop met succes toegepast.

lees verder …

Posted by Administrator on ma, 29 nov 2010
tags:

Leiderschap en autoriteit

Hoe gebruik je als leider je autoriteit in het voordeel van je team?


24 juni heb ik samen met Tom van Noppen, een oud defensie collega, een dag leiderschapstraining en -vorming gedaan voor de directie van een grote Nederlandse speler in de Infrastructuur en grondstoffen.
We werden gevraagd vanwege onze militaire achtergrond om een “fysieke” dag te verzorgen in het kader van het “Durven / Doen” deel van Ben Tiggelaar’s boek Dromen, Durven, Doen.

Wat mij opviel in wat individuele gesprekken is dat het stereotype beeld van militairen nog steeds is: “Leiden door te drillen en te corrigeren”.
Dit is natuurlijk een absoluut verkeerd beeld wat doorgaans ontstaat door eenzijdige beeldvorming. Het is zo dat het aanleren van drills en het corrigeren een onderdeel is van leidinggeven, maar als er één instituut in Nederland is waar leidinggeven tot een wetenschap verheven is dan is het defensie wel. Wat niet wil zeggen dat er niets fout gaat, het blijft natuurlijk mensenwerk.

lees verder …

Posted by Administrator on vr, 25 jun 2010
tags:

Op weg naar huis bijeenkomst

Stuurmanskunst en leiderschap met harde tegenwind!

Op 1 juni aanstaande organiseren oOpen Consultants & Interim Professionals (Eddy van Eeden) en Dedic8 Consultancy in samenwerking met Ben Doorn (Houding en Werk) een op weg naar huisbijeenkomst: Stuurmanskunst en leiderschap met harde tegenwind!

Ben Doorn is de gelukkige bezitter van een zgn. Draak, een klassiek wedstrijd zeilschip, de droom van elke sportieve zeiler. Wat maakt dat een sportzeiler een wedstrijd kan winnen? Hoe vaar je met wind tegen toch zo recht mogelijk richting je doel? Hoe haal je het maximale uit boot en bemanning?

lees verder …

Posted by Administrator on vr, 23 apr 2010
tags:

TalimPopo Xperience

TalimPopo: wat is jouw verhaal?

Twee keer in de afgelopen periode hebben wij een TalimPopo Xperience georganiseerd in Wilp op de locatie van QréaCom.
Wij zijn Mary Lou Leistikow (QréaCom) Eddy van Eeden (oOpen) en ondergetekende.

Nadat ik in het voorjaar van 2009 tijdens een seminar in Groningen in contact was gekomen met de Amerikaanse schrijver John Strelecky en zijn concept "Big Five for Life"  raakte ik zo geïnspireerd dat ik besloot dit te delen met anderen. Mary Lou en Eddy werden ook enthousiast en we besloten om rondom het begrip "TalimPopo" uit Strelecky's boek "Life Safari" een workshop te creëren.

lees verder …

Posted by Administrator on vr, 23 apr 2010
tags:

Per maand

november 2010
juni 2010
april 2010