Individuele coaching en mentoring

In mijn dagelijkse praktijk zie talloze professionals die tegen de meest uiteenlopende thema’s aanlopen in hun leven. Of het nou gaat om het realiseren van doelen, het benutten van het potentieel, het gebrek aan verbinding of bijvoorbeeld het verlies van controle en grip, de thema’s werken altijd verstorend op de balans en/of energie.

Hier de ‘Self made man’ van Bobbie Carlyle. Voor mij de man die onnodige ballast (oude patronen of overtuigingen) weghakt en uiteindelijk uitkomt bij wie hij werkelijk ten diepste is. Een proces van ‘ont-dekken’ en ‘ont-wikkelen’ wat tijd en toewijding kost.

Coachen naar de oplossing
Om de balans te hervinden effectiever gedrag te ontwikkelen is coaching een mogelijke weg om te gaan. Het helpt jezelf beter te begrijpen en de juiste beslissingen te nemen.
De vraagstelling van de coachee staat bij mij voorop. Ik creëer een veilige relatie waarin ik je aandacht geef en naar je luister, je soms een spiegel voor houd maar vooral ook uitdaag om in actie te komen. Jij moet immers zelf het ‘hakwerk’ doen! Het streven is bewustzijn en zelfinzicht te verhogen zodat er meer keuze mogelijkheden ontstaan in gedrag.

Ik coach directieleden, managers en professionals op verschillende voorkomende thema’s. Soms is dat relatief eenvoudig maar ook wel eens complex. Het is dus altijd context afhankelijk en dus maatwerk. Coaching is niet vrijblijvend, het vraagt moed om je kwetsbaar op te stellen en toewijding om je doel te willen bereiken.

Mentoring
Mentoring is vooral gericht op het beter begrijpen van de business en de organisatiedynamiek waarin je werkt. Als mentor zal ik mijn kennis en jarenlange praktische ervaring uitwisselen en je feedback of advies geven om je effectiever in de business of je concrete opdrachten te laten zijn.

Combi trajecten
Ik merk dat vooral bij jonge professionals een combinatie van coaching en mentoring buitengewoon effectief is. Deze combi wordt regelmatig ingezet in trainee programma’s of bij professionals die hun eerste managementfunctie gaan bekleden.

Interesse in mijn begeleiding? Neem dan contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.